E-mail адміністрації сайту [email protected]
Пасажирський транспорт Житомира » Новини » Пільговики нарікають на платний проїзд в електротранспорті у години пік

Пільговики нарікають на платний проїзд в електротранспорті у години пік


З 1 липня у Житомирі повернули часові обмеження для пільгового проїзду. Тобто для пенсіонерів та людей з інвалідністю третьої групи з 10:00 по 16:00 години проїзд в електротранспорті залишається безоплатним. В інші години для них діє пільгова вартість – 5 гривень, повідомляє СК1.

«Рішення було складне, рішення тяжке, але на сьогоднішній день, оскільки в нас з 2014 року взагалі немає відшкодування за електроенергію, а зростає вже на більше ніж 8 гривень електроенергія і інші витрати, які на сьогоднішній день зростають. І бюджет при цьому не може покрити витрати всіх категорії громадян» - говорить заступник міського голови Олександр Шевчук.

Заступник міського голови пояснює, окрім встановлення пільгової вартості, змушені були і загалом підняти ціну за проїзд.

«Перша версія, що здорожчало все. Ми бачимо, що здорожчали паливо-мастильні матеріали, здорожчають запчастини, здорожчає електроенергія. Сама собі вартість послуги зростає в ціні, а тей бюджет, який ми закладали на початку року і є на покриття всіх витрат комунального підприємства, його фізично просто не вистачає» - додає Олександр Шевчук.

Така ситуація пенсіонерам не сподобалася. Вони розповідають, їздити потрібно постійно, а грошей не вистачає.

«Ми повинні їздити зранку і до вечора, бо у кожного свої проблеми є. Хтось доглядає онуків, хтось їздить в лікарні, хтось лікується на стаціонарі. У нас дуже багато проблем. І ми не можемо за свої 3-4 тисячі, які ми заробляємо, платити квитки» - каже житомирянка Леся Ткаченко.

Житомирянки кажуть, що згідно чинного законодавства мають право на цілодобовий безоплатний проїзд.

«В правах громадян на пільговий проїзд громадським транспортом передбачено чинними законами та підзаконними актами. Законами України про статус і соціальний захист громадян, про основні засади соціального захисту громадян похилого віку в Україні та постановами Кабміну України про безкоштовний проїзд пенсіонерів та транспортній загального користування від 17.05.1993 року, № 354. Ніде не сказано про обмеження в часі» - каже житомирянка Євгенія Менчинська.

Пенсіонерки звернулися до заступника житомирського міського голови з проханням повернути цілодобовий безоплатний проїзд. Проте, за його словами вже зробили все можливе.

«Ми неодноразово зверталися до центральних органів влади, до Кабінету Міністрів, до свого профільного міністерства щодо відшкодування або повернення до пільгової вартості електроенергії для підприємств електротранспорту, або все ж таки монетизація пільг та субсидій на сьогоднішній день. Для того щоб всі пільгові категорії громадян все ж таки мали пільгу. Але, на жаль, на сьогоднішній день з центральної влади в нас немає відшкодування взагалі ні однієї гривні ні за одну пільгову категорію громадян» - говорить заступник міського голови.


9-07-2024, 13:05
Переглядів: 104
  Є помилка?  
  • Не Подобається
  • 0
  • Подобається

Про нас

Графіки руху транспорту Житомира, новини транспорту, оперативна інформація про зміни у русі, відеоогляди та ін. Сайт не є офіційним ресурсом, а лише агрегує актуальну, достовірну та перевірену інформацію про роботу транспорту регіону.

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на traffic.zt.ua.