E-mail адміністрації сайту [email protected]
Пасажирський транспорт Житомира » Новини » Житомирське ТТУ закупить тролейбусні запчастини на понад 5 мільйонів гривень

Житомирське ТТУ закупить тролейбусні запчастини на понад 5 мільйонів гривень


Житомирське ТТУ планує закупити деталі на понад 5 мільйонів гривень. Чому саме такою є сума закупівлі та яка ситуація з ремонтом білоруських тролейбусів розповів у коментарі Суспільному начальник Житомирського трамвайно-тролейбусного управління Сергій Лазарєв.

“Ми опублікували відкриті торги на понад 5 мільйонів гривень на закупівлю запчастин. Ці запчастини закуповуємо на рік, але не факт, що весь цей перелік буде закуплений. Ми робимо так, щоб передбачити все. Якщо нам буде щось не потрібно з того переліку, ми не будемо цього закуповувати”, – розповів Сергій Лазарєв.




У списку запчастин майже шість десятків позицій. За словами начальника ТТУ, він прогнозує усі можливі поламки наперед, щоб потім мати можливість швидко ремонтувати транспорт.

“Ми не знаємо, що у який час може зламатися, яка запасна частина вийде з ладу тощо, тому ми оголошуємо такий великий перелік, щоб у непердбачуваній ситуації мати можливість за існуючим договором швидко закупити, встановити і відремонтувати, а не оголошувати нову закупівлю та чекати більше трьох тижнів. Тому ми вказуємо одразу максимальний перелік, але потім вже закуповуємо безпосередньо по цьому договору тільки ті запчастини, які нам потрібні. Зазвичай фактично витрачена сума на кінець року у рази менша. У кінці року закриваємо договір сумою фактично закуплених запчастин”, – розповів Сергій Лазарєв.

Він також розповів, що складнощі у ТТУ виникають, коли є потреба в ремонті електроніки у тролейбусах, закуплених в Білорусі за кредитні гроші Європейського банку реконструкції та розвитку.

“Чесно кажучи, з ними важко. Якщо з ходовою частиною ми справляємося, бо є аналоги, там шини, колодки, диски тощо, то те, що стосується електронної частини, електронних блоків керування тощо – тут є проблеми. Поки ми самі ремонтуємо, але, на жаль, у нас є один тролейбус, де ми самостійно не можемо відремонтувати блок керування, його потрібно замінити. Він коштує близько 200 тисяч гривень, і що найцікавіше, навіть якщо ми знайдемо кошти, ми ще не знаємо, де його купувати, тому що його немає в Україні”, – розповів Сергій Лазарєв.

14-05-2024, 10:20
Переглядів: 37
  Є помилка?  
  • Не Подобається
  • 0
  • Подобається

Про нас

Графіки руху транспорту Житомира, новини транспорту, оперативна інформація про зміни у русі, відеоогляди та ін. Сайт не є офіційним ресурсом, а лише агрегує актуальну, достовірну та перевірену інформацію про роботу транспорту регіону.

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на traffic.zt.ua.