E-mail адміністрації сайту [email protected]
Пасажирський транспорт Житомира » Новини » У міській раді пояснили причини скорочення кількості рейсів тролейбусів

У міській раді пояснили причини скорочення кількості рейсів тролейбусів


У Житомирі на декількох міських маршрутах електротранспорту у робочі дні скоротили кількість рейсів. Про ці зміни ми повідомляли нещодавно у статті "На новому маршруті №5 "Мальованка - Залізничний вокзал" скоротили кількість тролейбусів".

За словами заступника Житомирського міського голови Олександра Шевчука, це пов'язано з економією електроенергії та нестачею водіїв на комунальному підприємстві.

"Так, дійсно, із цього тижня ми змінили графік руху тролейбусів на міських маршрутах. І це стосується не тільки нового маршруту — фабрика "Крок" — залізничний вокзал, а й деяких інших. На лінію відтепер у будень загалом виходить 60 тролейбусів замість 69 станом на кінець минулого тижня з відповідно довшим інтервалом руху. Головна причина такої ситуації: у Житомирі критично не вистачає водіїв. Ще одна причина — потрібно економити електроенергію у місті. Зміни графіків у русі також стосуються і трамваїв, але не стосуються автобусів. Вони виходять на маршрути, як і раніше, у повному обсязі", — сказав посадовець.

Зі слів Олександра Шевчука, у п'ятницю, 7 червня, до міської ради надійшло офіційне звернення від АТ "Житомиробленерго" про потребу скоротити споживання електроенергії у місті, а також про можливі графіки відключення окремих споживачів від елекропостачання.

"Ми розуміємо, яка зараз ситуація із елекрозабезпеченням загалом у країні після російських обстрілів. А відтак скажу відверто: нам дуже не хочеться у ручному режимі за допомогою додаткової техніки відтягувати міські тролейбуси, які зупинилися через брак електроенергії у зв'язку із перенавантаженням електропідстанцій, із маршрутів. Це не дуже приємна процедура. Ми це вже проходили, тому працюємо на упередження. Один міський тролейбус на лінії споживає 40 кВт за годину. От і порахуйте, скільки ми можемо економити електроенергії вдень", — розповів Олександр Шевчук.

Зазначимо, що наразі у годину пік у будні дні по місту курсують 61 тролейбус та 6 трамваїв. Більш детально про кількість транспорту на маршруті можна дізнатись за посиланням.

11-06-2024, 21:55
Переглядів: 79
  Є помилка?  
  • Не Подобається
  • 0
  • Подобається

Про нас

Графіки руху транспорту Житомира, новини транспорту, оперативна інформація про зміни у русі, відеоогляди та ін. Сайт не є офіційним ресурсом, а лише агрегує актуальну, достовірну та перевірену інформацію про роботу транспорту регіону.

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на traffic.zt.ua.