E-mail адміністрації сайту [email protected]
Пасажирський транспорт Житомира » Відео » Перевізники Житомира у скрутному становищі: мають збитки та дефіцит водіїв

Перевізники Житомира у скрутному становищі: мають збитки та дефіцит водіїв



Автобусний міський парк щороку має понад 20 мільйонів збитків. Головною причиною, розповідають фахівці, є різниця у тарифах. Підвищувати ціну зараз не на часі, тож нестачу доводиться покривати із бюджету міста. Приватним перевізникам наразі також не солодко — здорожчання витратних матеріалів, підвищення мінімальної заробітної плати та кількість пільговиків призводять до великих збитків.

«Пільгових категорій дуже багато, а заправити транспорт, ще плюс гроші на ремонт. Він (перевізник — ред.) не зможе це зробити. Це ж не один автобус, це багато транспорту. Якщо людина має пільгу, просто, щоб це компенсувалося. І тоді взагалі ніяких питань не буде. Якщо держава зможе компенсувати це перевізнику, тоді взагалі ніяких питань не буде», — говорить водій приватного автобуса Юрій.

Юрій розповідає, автобуси, які закупив перевізник великі та зручні для пасажирів, однак і на їх утримання йде значно більше коштів.

«Наші люди хочуть комфортно їздити, вже не хочуть як раніше на маленьких газелях, для них це вже не транспорт, хочуть комфорту, а зазвичай за комфорт потрібно платити», — говорить водій приватного автобуса Юрій.

Завдяки містам-партнерам Житомира автобусний парк значно поповнився. Та незважаючи на це, у час пік транспорт все ще заповнений. Проблема також є у дефіциті шоферів, розповідає водій із 42-річним стажем, Анатолій.

Та, незважаючи на усі труднощі, перевізники кажуть, повертатися до старого зразка автобусів не будуть, оскільки комфорт і безпека пасажирів для них на першому місці.

27-01-2024, 16:16
Переглядів: 4
  Є помилка?  
  • Не Подобається
  • 0
  • Подобається

Про нас

Графіки руху транспорту Житомира, новини транспорту, оперативна інформація про зміни у русі, відеоогляди та ін. Сайт не є офіційним ресурсом, а лише агрегує актуальну, достовірну та перевірену інформацію про роботу транспорту регіону.

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на traffic.zt.ua.