E-mail адміністрації сайту [email protected]
Пасажирський транспорт Житомира » Новини » У комунальному транспорті вимкнули оплату проїзду за допомогою QR-кодів Приват банку

У комунальному транспорті вимкнули оплату проїзду за допомогою QR-кодів Приват банку


Нагадаємо, можливість безготівкової оплати проїзду через додаток "Приват24" містянам представили у вересні 2017 року.

Щоб придбати квиток, потрібно було лише відсканувати QR-код, що був розміщений в усьому комунальному транспорті міста, через мобільний додаток Приват24, обрати банківську картку й підтвердити оплату. При цьому використовувати можна картку будь-якого банку. За потреби під час подорожі сплачений квиток, який відображається на екрані смартфону та пізніше у додатку, потрібно було пред’явити кондукторові чи контролеру. Таким чином можна було придбати до 10 квитків вартістю 10 або 14 гривень (станом на початок березня 2024 року), а іноді і зекономити завдяки кешбеку у 50%.



З середини квітня 2024 року, після зміни оператора системи оплати проїзду, QR-коди були вимкнені. Деякі з них пошкоджені, а інша частина при сканувані відображає помилку.

Така ж ситуація виникла у Хмельницьку, де QR-коди Приват Банку були прибрані з міського електротранспорту та комунальних автобусів з 15 квітня 2024 року. Там також перемогу у конкурсі здобула луцька компанія ТОВ «Сіті Кард Систем», яка вже встановила нові валідатори в комунальному транспорті.

Натомість, пасажирам пропонують інші способи оплати проїзду:

- готівкою у водія (до 1 червня 2024 року);
- безконтактною банківською карткою;
- транспортною карткою (нового або старого зразка);
- за допомогою QR–коду, згенерованого у додатку CityCard;
- за допомогою смартфону через Apple Pay або Google Pay.

Нагадаємо, інформацію про вартість проїзду можна знайти за посиланням https://traffic.zt.ua/index.php?newsid=51.

9-05-2024, 17:53
Переглядів: 6
  Є помилка?  
  • Не Подобається
  • 0
  • Подобається

Про нас

Графіки руху транспорту Житомира, новини транспорту, оперативна інформація про зміни у русі, відеоогляди та ін. Сайт не є офіційним ресурсом, а лише агрегує актуальну, достовірну та перевірену інформацію про роботу транспорту регіону.

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на traffic.zt.ua.