E-mail адміністрації сайту [email protected]
Пасажирський транспорт Житомира » Відео » Житомирський тролейбус здійснив мрію 8-річного Степана з Києва

Житомирський тролейбус здійснив мрію 8-річного Степана з Києва


Степан вперше у кабіні водія тролейбусу, хоча мріяв про це вже декілька років. 1 вересня 2022 року хлопчик відзначив свій 8-й день народження і саме такий подарунок зробили йому рідні.

«Степан – це особлива дитина, в нього аутизм. В аутистів дуже часто є така штука, як особливий інтерес. Тобто людина дуже цікавиться чимось конкретним і знає про це, як правило, все. У нас це транспорт», — каже мама Степана Неллі Ковальська.

Та непростий транспорт. Фаворитами Степана є київське метро та житомирські тролейбуси. А саме новенькі БКМ.

І з тих пір хлопчик мріяв покататися на улюбленому БКМі. Та ще одним головним бажанням було познайомитися саме з Іринкою – водійкою тролейбуса.

«В кількох сюжетах була вона. Він дуже багато разів передивлявся її інтерв’ю і казав, що хоче до неї підійти познайомитися і попросити, щоб вона його відвела до директора майбутніх водіїв, бо він теж хоче стати водієм», — розповідає мама Степана Неллі Ковальська.

Заради цього родина Степана й приїхала до Житомира. І ось до зустрічі залишилися лічені хвилини. Хлопчик першим опинився в кабіні водія та ще й отримав подарунок від свого кумира.

Разом з Іриною Степан проїхав увесь маршрут тролейбусу. Відкривав дверцята пасажирам, оголошував зупинки та контролював порядок у салоні через камери спостереження. Та по дорозі на іменинника чекав ще один сюрприз. Колеги мами з Києва приїхали також привітати хлопчика.

На кінцевій зупинці здійснилось основне бажання хлопчика – він сів за кермо великого БКМ. І як прийнято на кожному дні народження іменинник задув свічки на тематичному торті.

І хоча спочатку Степан розгубився, в кінці святкування емоції переповнювали.

«Це дуже гарний тролейбус. Я дуже задоволений. І Ірина дуже гарна», — каже Степан, який мріяв покататися на житомирському тролейбусі.

Та емоції переповнювали не лише Степана. Щастя хлопчика викликало задоволення у всіх гостей. Особливо неочікуваним такий день став для Ірини. Досвід жінки складає вже понад декілька років, однак таке захоплення у дитини зустрічає вперше.

«Начальник маршруту мені зателефонувала і сказала, що мене замовили. Хлопчик. Сказала, що я йому дуже сподобалася і він хоче саме зі мною проїхатися в тролейбусі. Я навіть не очікувала, що так. Дитина прийшла до мене і каже «Мій тролейбус, моя Іринка», — каже водій тролейбусу Ірина Степанова.

Такі тролейбуси Житомир отримав близько двох років тому, однак вони вперше виконали таке бажання. У міській раді запевняють, хоча така історія здійснення мрії перша, точно буде не остання.

Та цього дня завдяки Степану здійснилась ще одна мрія – у його гостей. Більшість з них ніколи не їздили в тролейбусах Житомира, а до того ж не бували в кабіні водія. Тож разом із хлопчиком громадський транспорт нашого міста ощасливив ще декількох людей.

Степан мріє, аби у майбутньому його захоплення тролейбусами переросло у справжню професію. Заради цього він старанно вчиться в школі та вивчає все більше деталей про улюблений транспорт. І приїздити до Житомира та Іринки планує ще багато разів.


27-04-2024, 22:53
Переглядів: 4
  Є помилка?  
  • Не Подобається
  • 0
  • Подобається

Про сайт

Графіки руху транспорту Житомира, новини транспорту, оперативна інформація про зміни у русі, відеоогляди та ін. Сайт не є офіційним ресурсом, а лише агрегує актуальну, достовірну та перевірену інформацію про роботу транспорту регіону.

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на traffic.zt.ua.