E-mail адміністрації сайту [email protected]
Пасажирський транспорт Житомира » Відеоогляди » Відео екскурсія на КП "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" міської ради

Відео екскурсія на КП "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" міської ради

Досягнення сталої мобільності в компактному місті за рахунок розвитку мереж громадського електротранспорту є однією із стратегічних цілей комфортного міста Житомира.

Розвиток електротранспорту в місті Житомирі почався понад 120 років тому. Тоді в серпні 1899 року на міські вулиці виїхав трамвай, як символ транспорту майбутнього. Та вже більше як 50 років в нашому місті курсують тролейбуси.

Станом на 2021 рік комунальне підприємство «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради має 127 тролейбусів та 25 трамваїв, які курсують містом за чітким графіком, і щодня перевозять основний потік пасажирів.

Комунальне підприємство «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради – підприємство, яке забезпечує мешканців Житомирської громади комфортним, екологічним та доступним транспортом. Реалізовує великі інфраструктурні проєкти, залучає донорські та кредитні кошти.

Станом на 2021 рік на підприємстві працює більше 900 працівників.

Громадський транспорт – це основний вид пересування містом. Частка користувачів громадським транспортом становить 46%.

Оновлення рухомого парку ТТУ, побудова нових тролейбусних ліній, модернізація виробничих потужностей потребує значних капіталовкладень.

Так у 2018 році підприємство роширилось та запустило нові 17 одиниць комунальних автобусних маршрути МАЗ.

Місто Житомир – перше місто в Україні, де обладнано комунальний наземний громадський транспорт валідаторами для безконтактної оплати проїзду платіжними картками.

Інвестувати в розвиток громадського транспорту, аби забезпечити безперебійні та комфортні пасажирські перевезення у Житомирі – є пріорітетним завданням місцевої влади.


21-04-2024, 13:15
Переглядів: 5
  Є помилка?  
  • Не Подобається
  • 0
  • Подобається

Про сайт

Графіки руху транспорту Житомира, новини транспорту, оперативна інформація про зміни у русі, відеоогляди та ін. Сайт не є офіційним ресурсом, а лише агрегує актуальну, достовірну та перевірену інформацію про роботу транспорту регіону.

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на traffic.zt.ua.