E-mail адміністрації сайту [email protected]
Пасажирський транспорт Житомира » Відео » У Житомирі зросте вартість проїзду у приміських та міжміських автобусах: що відомо

У Житомирі зросте вартість проїзду у приміських та міжміських автобусах: що відомо

У житомирських приміських, а також міжміських автобусах з’явилося оголошення про підвищення вартості проїзду з 20 квітня. Це зростання обумовлене збільшенням цін на паливо-мастильні матеріали та запчастини.

Про це Суспільному розповів приватний перевізник Аркадій Савіцький.

За його словами, всі перевізники підвищують плату за проїзд.

"Підвищують, оскільки зросла зарплата, вартість палива, гуми і мастила. Все зросло, і автоматично ми мусимо підвищувати вартість. Законом передбачено, що при зростанні цін на паливо ми автоматично повинні підвищувати вартість квитка, бо ми не зможемо далі їздити", — повідомив Аркадій Савіцький.

Пенсіонерка Тамара витрачає від 22 до 25 гривень за поїздку. Розповіла, що не готова до зростання вартості проїзду.

"Не готова, тому що в мене пенсія три тисячі. Для мене це буде дуже дорого", —пояснила Тамара.

За словами пасажирки Світлани, вона не проти підвищення вартості проїзду. Наразі до Кодні жінка платить 36 гривень за проїзд.

"Ціни на пальне піднімаються, тому й ціни на проїзд, мабуть, зростають. Є напрямки, де квиток справді дорого коштує. Але якщо потрібно, то так і буде ", — говорить Світлана.

"Якщо це зростання на кілька гривень, то нормально. Для когось це може бути ненормально, комусь може бути погано. Особливо це стосується пенсіонерів, які мають низьку пенсію", — розказав пасажир Олександр.

Експерт з міської мобільності Дмитро Ткачук розповів, що тарифи для приміських і міжміських маршрутів перевізники встановлюють самостійно.

"У приміських маршрутах тариф не затверджується офіційно, а фактично є декларативним. Перевізник розраховує для себе економічно обгрунтовану цифру і декларативним методом подає до обласної адміністрації повідомлення про те, що така в нього вийшла цифра і з такого числа він планує змінити тариф на перевезення. І якщо немає жодних заперечень від адміністрації, тоді тариф починає діяти", — пояснив Дмитро Ткачук.

Кореспонденти Суспільного звернулися з інформаційним запитом до ОВА з проханням надати копії звернень від перевізників щодо зміни вартості проїзду, а також прокоментувати, чи є заперечення щодо нових тарифів.


17-04-2024, 21:46
Переглядів: 9
  Є помилка?  
  • Не Подобається
  • 0
  • Подобається

Про сайт

Графіки руху транспорту Житомира, новини транспорту, оперативна інформація про зміни у русі, відеоогляди та ін. Сайт не є офіційним ресурсом, а лише агрегує актуальну, достовірну та перевірену інформацію про роботу транспорту регіону.

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на traffic.zt.ua.