E-mail адміністрації сайту [email protected]
Пасажирський транспорт Житомира » Новини » З липня для деяких пільгових категорій у електротранспорті запроваджується платний проїзд

З липня для деяких пільгових категорій у електротранспорті запроваджується платний проїзд


З 1 липня 2024 року в міському електричному транспорті Житомира запроваджується пільгова вартість проїзду для пенсіонерів та осіб з інвалідністю ІІІ групи. Ці категорії громадян зможуть їздити безоплатно з 10:00 до 16:00 години, а в інший час вартість проїзду становитиме 5 гривень. Однак, щоб скористатися пільговою вартістю, необхідно заздалегідь поповнити рахунок пільгової транспортної картки. В іншому випадку доведеться сплачувати повну вартість проїзду, яка становить 8-15 грн. в залежності від способу оплати.

Щодо інших пільгових категорій, передбачених законодавством, вони продовжуватимуть користуватися пільгою без обмежень.

"Згідно з рішенням виконкому, яке було прийнято раніше та з 1 червня було відтерміновано на 1 липня, всі категорії громадян, які передбачені законом, їхатимуть безоплатно у комунальному транспорті при наявності відповідних посвідчень та карти. Зокрема, це стосується пенсіонерів за віком та людей з інвалідністю третьої групи. Безоплатний проїзд буде з 10 до 16 години, як і раніше. До 10 та після 16 — за пільговою вартістю, яка становитиме 5 гривень", — повідомив заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Якщо у вас немає пільгової транспортної картки, зверніться до картцентру за адресою Театральна, 13 (пн-пт з 08:00 до 18:00, тел. 073 063 11 00) для її оформлення. Мешканці Житомирської ОТГ можуть отримати картку безкоштовно. Детальнішу інформацію про умови отримання картки можна знайти за посиланням: https://traffic.zt.ua/index.php?newsid=56.

Поповнити рахунок будь-якої транспортної картки готівкою можна в терміналах CityCard та EasyPay, адреси яких опубліковані на окремій сторінці.

Безготівкове поповнення транспортних карток можна здійснити через додаток CityCard та у партнерів. Деталі за посиланням: https://traffic.zt.ua/index.php?do=static&page=onlinepay.

Як можна зекономити на проїзді пільговикам, якщо необхідно користуватись транспортом саме у "пікові" години



Якщо потрібно їздити у "пікові" години, можна придбати пакет "безліміт" на 30 або 90 днів. "Безліміт" діє тільки в тролейбусах і трамваях без обмежень на кількість поїздок. Вартість пакету становить 180 грн. на 30 днів та 500 грн. на 90 днів. Тобто, разово сплачуючи певну суму Ви користуєтесь транспортом безоплатно протягом певного періоду.

Для підключення "безліміту" на громадську картку старого чи нового зразка скористайтесь терміналами CityCard (адреси розміщення можна знайти нижче). Якщо у вас немає громадської транспортної картки, її можна придбати в терміналах CityCard за 80 грн, а потім підключити пакет "безліміт".

Не забувайте реєструвати кожну поїздку, прикладаючи картку до валідаторів, на екрані яких буде відображено термін дії пакету послуг. При поповненні "безліміту" до завершення терміну дії попереднього пакету, дні не сумуються, і термін дії починається з моменту останнього поповнення. Тому поповнюйте картку після завершення дії попереднього пакету.

Нагадуємо, що докладну інструкцію щодо придбання карток та "безлімітів" можна знайти у публікації за посиланням https://traffic.zt.ua/index.php?newsid=35.


27-06-2024, 11:59
Переглядів: 88
  Є помилка?  
  • Не Подобається
  • 0
  • Подобається

Про нас

Графіки руху транспорту Житомира, новини транспорту, оперативна інформація про зміни у русі, відеоогляди та ін. Сайт не є офіційним ресурсом, а лише агрегує актуальну, достовірну та перевірену інформацію про роботу транспорту регіону.

Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на traffic.zt.ua.