DataLife Engine > Новини > Житомирський виконком затвердив новий перелік зупинок для приміських автобусів

Житомирський виконком затвердив новий перелік зупинок для приміських автобусів


16-10-2024, 15:28. Разместил: Admin

Зміни стосуються тих центральних вулиць, де курсує найбільша кількість громадського транспорту, — Київської та Великої Бердичівської.

Необхідність прийняття такого рішення викликана:


- зростанням кількості приміських маршрутів та перевантаженням центральних вулиць, що створює затори на зупинках громадського транспорту, а також приносить збитки комунальному підприємству та перевізникам міських маршрутів;
- відмовою приміських маршрутів перевозити пільгові категорії громадян, що спричиняє соціальну напругу в суспільстві. До слова, за минулий рік міський електротранспорт перевіз 20 млн пільгових категорій громадян.

Витрати на утримання міського електротранспорту зростають щороку, оскільки пасажиропотік зменшується, у тому числі і за рахунок збільшення кількості автобусів приміського сполучення. На наступний рік на цю потребу заплановано близько 200 млн гривень бюджету громади, тоді як у поточному році ця цифра становила 172 млн грн.

Перенаправлення приміських маршрутів з центральних вулиць міста на паралельні має покращити ситуацію з організацією дорожнього руху на центральних вулицях.

"Електротранспорт Житомира та перевізники міських маршрутів, що працюють відповідно до конкурсу 2021 року та згідно з затвердженої міської мережі, мають бути в пріоритеті", — вважає заступник міського голови Олександр Шевчук.

Важливо: зміни руху приміських маршрутів відбудуться не відразу, а після того, як обласний замовник, яким є департамент регіонального розвитку ОВА, внесе їх у схеми руху приміських маршрутів.

Оновлений список зупинок приміських автобусних маршрутів:




Нагадаємо, попередній перелік зупинок у Житомирі для приміських автобусів погодили на засіданні міськвиконкому 19 грудня 2012 року, в ньому були передбачені кілька зупинок по вул. Київській та вул. Великій Бердичівській.


Додаток до рішення виконкому від 19.12.2012


Водночас, зважаючи на існування старого переліку зупинок, якого не всі приміські маршрути дотримуються, запровадження нового навряд чи змінить ситуацію без належного контролю з боку управління транспорту.
Вернуться назад